Gadd

malde ner kaffelaget från Gävle

Med en underbar känsla i kroppen lämnade man igår kväll vida arena i Växjö. 7-2 till hemmalaget stog det på jumbotronen när man sakta trängde sig ut ur en hyfsat välfylld arena med både Lakers och Brynäs fans. 

Det skulle bli våran älskade lagkaptens 400:e match och även skulle nummer 71, Tomi Kallio, göra sitt 200:e mål. Men inget utav detta hände. Under dagen fick man reda på att Markusson var sjuk och kommer troligtvis få göra sin 400:e match på bortais. Jag började fundera på när jag senast såg vårt lag spela utan lagkaptenen men fick avsluta tanken när jag inte kom på när det var.

Sen är det incidenten med Kallio. Ja, han gjorde mål, men konstigt nog blev det bortdömt av ingen annan än Morgan Johansson (med lite hjälp). Kallio kom från sidan av Brynäs målvakt, Holmqvist, hittade en lucka och pucken låg i mål. Hela arenan lyste av glädje. Detta var hans 200:e mål. Men domarna blev snabbt glädjedödare när dem berättade att målet skulle videogranskas. Uppe på jumbotronen visade dem målet igen och inget visade att det kunde bortdömas, eller ja det trodde man iallafall. Målet dömdes bort och det var pga att Holmqvist hade flyttat målburen ur dess rätta läge i samband med räddningsförsöket. Holmqvist fick då en utvisning på 2 min. Kan säga att det är fler än jag som tycker att denna regel är rent ut sagt idiotisk. Alla målvakter kan alltså flytta på målburen så fort det andra laget får ett friläge, för hellre 2 minuter i BP än att släppa in ett mål. Nu handlar inte detta målet om att målburen blev flyttad en meter när målet gjordes utan det handlar om millimeter, därför kan jag inte förstå hur målet kunde bli bortdömt. Enligt mig gjorde Kallio sitt 200:e mål igår.

Växjö gjorde överlag en riktigt bra match och jag kan tom säga att det var en utav de bästa matcherna i år. Visst Brynäs spelade inte överdrivet bra, men Växjö jobbade hårt under hela matchen. Vid varje mål visade laget vilja och vek sig inte för en sekund. Dock hände något mindre bra de 4 första minuterna i andra perioden, men Hallam gjorde en helt rätt time out och spelarna skärpte till sig lite. Ett stort plus är att två utav målen kom i PP som har börjat fungera riktigt bra.

Med tanke på att vi hade spelare både skadade och sjuka fick både Strömwall och Mikael Johansson speltid, vilket jag tycker är jättebra för dem. De båda gjorde överlag en bra match. Malte gjorde en assist (kunde lika väl gjort mål) och ett stort grattis till Mikael som gjorde sitt första SHL-mål.

Matchens lirare går till Rasmussen som gjorde två mål (riktigt bra förarbete av Rakhshani på dessa mål) och en assist.

Upp