Gadd

Vinst innan uppehållet

Det blev en hyfsat svettig match mot Luleå som vi tillslut vann med 3-2. Tycker överlag att även denna var en jämn match och med lite tur och mycket skicklighet kunde Armstrong sätta 3-2 målet i sista perioden. Denna matchen hade egentligen kunnat gå hur som helst, men i slutändan var det Växjö som förtjänade vinsten. En jäkligt skön vinst måste jag också säga. Härligt att det blev två PP mål på detta med, känns som att många har slutat att prata om att vårt PP är dåligt och börjat säga bra saker istället. 

Ett stort eloge till Hlavac som låg bakom alla tre målen och som fortsätter att bli bättre och bättre. Ja man kan vara nästan 40 år gammal och fortfarande leverera. Även noterbart att Lassila kommer bli avstängd pga att han slog Ledin med stöten efter slutsignalen. Lite onödigt kan jag tycka.

Måste också dela med mig av denna intervjun av en Luleåspelare efter matchen, http://www.luleahockey.se/artikel/48503/ förlåt men kan inte sluta skratta. Love it. Men igentligen varför intervjuar man en spelare precis efter en förlust? Känns som om han är lika besviken som juniorlandslaget var när dom förlorade JVM-finalen. 

Nu är det OS-uppehåll och nästa match är hemma mot Modo den 25 feb. Det återstår bara 6 matcher kvar av serien, sjukt tråkigt, men sedan börjar slutspelet som kommer bli väldigt spännande.

En pinne mot serieledarna

Med en förlust i ryggen fick man lämna vida arena men besviken tycker jag man inte skulle vara. I första perioden var det Skellefteå som hade övertaget men ändå stabilt av Växjö att bara släppa in ett mål som blev lite olyckligt. Munroe blev nog lite stressad i den situationen och när han skulle skicka iväg pucken, men sånt händer tyvärr. Det jobbigaste är att matchen hade nog sett annorlunda ut om det inte hände. I andra perioden blev det lite bättre och i sista ökade man ännu ett steg. Morgan "hellre gissa än missa" Johansson, ett brilliant uttryck för honom som jag såg på twitter igår, var i farten igen och var lite för petig under matchen. Han gav även Armstrong en utvisning på övertid som tyvärr blev avgörande. Alltså blev det 1-2 till Skellefteå på övertid. Växjös enda målskytt blev Hlavac, som jag tycker var bättre denna matchen.

Nästa match blir imorgon och då åker vi till Jönköping för att möta HV. Vinst tycker jag är ett måste mot detta lag när vi har spelat så pass bra mot "toppenlagen".

 

Stort Lakershjärta

Jag får ibland frågan "varför gillar du hockey och Växjö Lakers så mycket?". En enkel fråga för mig men kanske inte för någon annan. Det finns ett kort svar till denna frågan som igentligen inte är tillräcklig. Det korta svaret är helt enkelt allt. 

Det är känslan, känslan av att stå i klacken. Att dela den glädjen med någon annan, någon främling, när sitt lag gör mål. När allas händer flyger upp och man hör ett skrik i form av ett JA. Det finns ingen bättre känsla. Det kvittar vad som har hänt, hur dåligt man mår, man kan inte låta bli att bli så underbart jävla glad. Det skapar en gemenskap som är oslagbar.

Även när laget förlorar går ingen därifrån utan att känna ilska eller ledsamhet. Vare sig om det är första gången man är där eller 100 gången. Lagets känslor smittas av på alla fansen och man hade inte behövt se matchen för att veta hur den slutade. Denna känslan är både den värsta och bästa sortens ilska/ledsamhet. Även fast några blir så arga och besvikna och säger att de aldrig ska återvända vet man att de kommer tillbaka för att stå i klacken och skrika allt vad de kan nästa hemmamatch igen. Tex förra säsongen när Växjö hade 10 förluster på rad kom folk tillbaka för att stödja laget varenda match. Den säsongen satte verkligen både laget och publiken på prov, som vi klarade galant.

När man har varit på så pass många matcher som jag har varit denna säsongen lägger man märke till vissa detaljer under matcherna. Tex är det alltid David Åslin eller någon utav målvakterna som åker ut först, dock är det oftast Åslin. Det står 4 småkillar på isen när spelarna åker in och Murphy åker alltid och touchar alla dem killarna på benet. När alla står runt målet och Markusson delar ut en signerad tröja vid sekretariatet står alltid Erixon en bit ifrån spelarna och inväntar Markusson, ger honom sedan en klapp på ryggen och återgår till resten av laget. Henrik Evertsson (våran sportchef), många i klacken och även jag står alltid vid samma ställe och kollar på matchen. 

Min familj är ganska hockeyintresserade (eller iallafall min "halv" pappa och min "rediga" pappa, dock hejar han på leksand, och min mamma), så det är inte bara i arenan dessa känslor kommer fram utan även när vi kollar på matchen hemma också. Vi blir nästan en liten mini klack, förutom att vi står inte och sjunger haha. Men om motståndarlaget gör mål är det alltid någon som svär och om Växjö gör mål hoppar vi upp från soffan och skriker. 

Det finns så mycket mer som är underbart med hockeyn men som man måste uppleva själv. Om ni inte har gått på en hockeymatch innan, gör det för guds skull, lovar att du inte kommer att ångra dig.

 

 

en förlust och förhoppningsvis en vinst

Matchen mot Frölunda i söndags blev mer eller mindre som jag trodde.Båda lagen är väldigt starka offensivt och därför la även båda lagen fokus på defensiven denna dag. En underhållande match när det gäller spelet tycker jag. En jämn match där minsta lilla misstag blev avgörande, tyvärr var det Växjö som var mer slarviga och tack vare det kunde Frölunda göra 2-0 målet som blev matchavgörande. Frölunda hade det där lilla flytet med sig i matchen och fick med sig puckarna. Efter Växjös första och enda mål var man dock ytterst nära att få in en till men det ville sig tyvärr inte. Som sagt tycker jag att ingen utav lagen gjorde en dålig match, absolut inte.

Matchens lirare blir Rhett. Han gjorde Växjös enda mål och var även nära på att sätta ett till i slutet på matchen. Överlag gjorde han en riktigt bra match, som han brukar göra.

Om jag ska nämna något om Jan Hlavac som spelade så tycker jag han gjorde en ok match. Han är kanske inte inne i hans bästa period just nu, men han kan bättre och jag tror det kommer. 

Nu lämnar vi den matchen och ser fram emot kvällens match mot serieledarna. Om vi kollar på den senaste matchen mot Skellefteå vann vi med 6-0, men vi ska inte underskatta detta laget för det är ingen tillfällighet att de leder serien med 11 p ifrån tabelltvåan Frölunda. Idag är det viktigt att ta tag i matchen redan från början och inte ge bort den.

Förövrigt hyllas tre härliga killar i laget. Markusson, Kallio och Berglund. Vår kära lagkapten ska hyllas för hans 400 matcher hos oss, Kallio för sina 200 mål i shl och Berglund för 300 matcher i shl.

en kamp om andraplatsen

Imorgon tar laget plats i Scandinavium för att möta den tillfälliga tabelltvåan Frölunda. Jag lär befinna mig i soffan för att bevittna denna matchen. Förra mötet mellan lagen vann Växjö med 3-2 efter straffar där Lasch avgjorde. Så detta kommer inte bli någon tråkig match utan ingen kommer vika sig i första hand.

Växjö har vunnit de fyra senaste matcherna och är i riktigt bra form. De spelar med ett bra självförtroende och som sagt har PP verkligen levererat. 20 mål (8 PP-mål) på fyra matcher kan inte betyda något annat än att den offensiva produktionen är riktigt bra. Det som gäller imorgon är att ha fötterna kvar på jorden för Frölunda lär inte bli en lätt match. Igentligen tycker jag att de bara ska fortsätta som de har gjort dem senaste matcherna. Mot Örebro var det delvis lite slarvigt i mittzon, där behövs det tuffas till. Även att vara lite stabilare under hela matcher, tex mot både Brynäs och Örebro slappnade de av lite i början av andra perioden.

Skadeläget ser ut som ett stort frågetecken. Det enda jag vet är att Rosén inte kommer till spel pga av fotskadan (hoppar på kryckor just nu). Welch, Erixon och Markusson spelade inte senast mot Örebro. Markusson var sjuk och är tillbaka så fort han är frisk. Welch och Erixon gick av matchen mot Brynäs, vet inte heller om någon utav dem är med i truppen imorgon. Mikael Johansson gick av matchen mot Örebro i torsdags, jag tror det var för att han kände av sin fotskada. Ja, så vi har en del män borta men en "ny" spelare har kommit in i laget igår och det är ingen mindre än Jan Hlavac. Förra säsongen gjorde han ett grymt jobb med att hjälpa laget undvika kvalserien. Det är en stor lättnad att det kommer in någon som man känner igen på isen. Jag vet inte om han kommer att spela imorgon men jag hoppas på detta. Ska bli intressant att se om han kommer med samma kraft denna säsongen också. Med hans erfarenheter tror jag att denna värvningen bara kommer att bli positiv. Det enda jag bekymrar mig över är att jag har hört att han inte har spelat många matcher denna säsongen och man ifrågasätter om 37-åringen verkligen har all energi kvar.

Upp